A honlapról

Selmeci Marcell vagyok. Gyerekkoromból kimaradtak a motorkerékpárok, de nagyon szerettem a Linda című sorozatot. Felnőtt fejjel eldöntöttem, hogy veszek egy olyan valamit, amin Linda berregett a sorozatban. Nem nagyon tudtam még semmit csak azt hogy ez egy Babetta. Az egyik barátom édesapja a 2000-es évek közepén eladta nekem a 207-esét, amit fel akartam újítani hogy olyan legyen mint ha most jött volna ki a gyárból. Ekkor kezdtem komolyabban beleásni magam a témába és szembesültem vele hogy tengernyi változata létezett a Babettáknak. Hasznos információt szerezni viszont nagyon nehéz volt. Nagyon tetszett John Woods www.jawamoped.com oldala, ami arra inspirált hogy én is megosszam másokkal az érdekes és hasznos dolgokat.


Idő közben több Babettát is felújítottam és igencsak aktívan használtam is, ebből elég sok tapasztalatot szereztem. A legtöbb hasznos információ azonban Zdeno Metzker: Babetta a Korado című kétkötetes könyvéből származik. Ebből a könyvből emeltem ki a típusismertetőket, hiszen honnan máshonnan is lehetne biztosat tudni ezekről, mint az egyik főkonstruktőr könyvéből.

A Dokumentumtár létrejötte miatt köszönettel tartozom Szilágyi Istvánnak, aki megbízott a régi dokumentumok szkennelésével és publikálásával. Engem ugyan főleg a Babetták érdekeltek, de rengeteg érdekes dolgot megtudtam más járművek importálási nehézségeiről is.

A honlap elsődleges célja a Babetták és a Babettákkal kapcsolatos típusok, alkatrészkatalógusok, használati útmutatók, szervízkönyvek, kapcsolási rajzok és reklámok bemutatása.

Az itt található tartalom szabadon böngészhető, letölthető, de értékesítésükhöz nem járulok hozzá. A honlapon található képek között sok olyan fotó is szerepel, mely az internetről származik. Ezek egy részének felhasználásáról a képek tulajdonosának hozzájárulását kértem és meg is kaptam, de vannak olyan képek, melyekkel kapcsolatban ezt nem tudtam megtenni. Amennyiben a honlapon olyan fényképet talál, melyre kiterjed az ön szerzői joga és nem járul hozzá a fényképnek a honlapomon való szerepeltetéséhez, azt jelezze az mwallace@freemail.hu emailcímre küldött levélben!