Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy Magyar Népköztársaság. Ma már egyre kevesebben emlékeznek arra, hogy abban az időben milyen is volt a járműimport.

 

Ma már nincs Interunion, nincs Mobil, a Kermi is átalakult és rég megszűnt hatóság lenni, a Közlekedés- és Postaügyi Minisztérium Autófelügyelete helyett is az NKH működik, nincs Csepel Jármű és Műszaki Kereskedelmi Vállalat, Szövker, stb. Mégis úgy ítéltem meg, hogy a veterán járművek szempontjából előnyös lenne, ha a barátom által talált és egyáltalán nem közkézen forgó dokumentumok nyilvánosságot nyernének.

 

Ezekből az iratokból kiderül, hogy annak idején milyen felszereltséggel és mikor mentek át a KERMI vizsgálaton és kaptak KPM engedélyt. Egyébként sem tartom rossz dolognak, ha egy 40 éves járműhöz megtalálható a típusbizonyítvány is.

 

Selmeci Marcell

TOVÁBB

Adatvédelem:

 

Ez a gyűjtemény éppen pont az adatok nyilvánosságra hozásáról szól. A benne szereplő cégek, telefonszámok túlnyomó többsége vagy jogutód nélkül megszűnt, vagy teljes mértékben átalakult, így az itt nyilvánosságra hozott adatok nem a jelenkor valóságát tükrözik, az adatokkal való visszaélés lehetősége kizárt.

 

A levelezésben feltűnő nevek mögött valós emberek álltak, de neveken túlmenően magánszemélyek adatai nem lettek nyilvánosságra hozva, azokról nincs tudomásom, nem tárolom őket. A levelezésben nem szerepelnek kompromittáló adatok. Amennyiben ennek ellenére bárki sértőnek érzi magára nézve, hogy régi levelezésben szerepel a neve, akkor kérésre az adott dokumentumot a lehető legrövidebb időn belül eltávolítom a honlapról. Ehhez egy email írása szükséges az mwallace@freemail.hu címre.

 

 

VISSZA
TOVÁBB
VISSZA

Típusbizonyítvány - 1,6 MB

 

KERMI szakvélemény - 1,41 MB

 

KERMI kieg. szakvélemény - 0,31 MB

 

KPM határozat - 0,1 MB

 

Feljegyzés - 0,1 MB

 

Levél 1 - 0,1 MB

 

Levél 2 - 0,1 MB

 

Minőségi tanúsítvány - 0,07 MB

 

KERMI levél - 0,17 MB

KINETIC LUNA - 1988.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KINETIC MAGNUM - 1990.

Típusbizonyítvány - 0,1 MB

 

KERMI szakvélemény - 0,87 MB

 

Magnum és TVS EKO adatok - 0,56 MB

 

Kapcsolási rajz - 0,26 MB

 

Használati útmutató - 3,07 MB

 

Tervrajz - 1,72 MB

 

Spark prospektus - 0,67 MB

BABETTA

 

 

KOMAR

 

 

VERHOVINA

 

 

RIGA

 

 

CZ

 

 

JAWA

 

 

URAL

 

 

MZ

 

 

SIMSON

 

 

IZS

 

 

TATRAN

 

 

KINETIC

 

 

HERO MAJESTIC

 

 

TVS

 

 

TOMOS

 

 

ROMET

 

 

EGYÉB