Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy Magyar Népköztársaság. Ma már egyre kevesebben emlékeznek arra, hogy abban az időben milyen is volt a járműimport.

 

Ma már nincs Interunion, nincs Mobil, a Kermi is átalakult és rég megszűnt hatóság lenni, a Közlekedés- és Postaügyi Minisztérium Autófelügyelete helyett is az NKH működik, nincs Csepel Jármű és Műszaki Kereskedelmi Vállalat, Szövker, stb. Mégis úgy ítéltem meg, hogy a veterán járművek szempontjából előnyös lenne, ha a barátom által talált és egyáltalán nem közkézen forgó dokumentumok nyilvánosságot nyernének.

 

Ezekből az iratokból kiderül, hogy annak idején milyen felszereltséggel és mikor mentek át a KERMI vizsgálaton és kaptak KPM engedélyt. Egyébként sem tartom rossz dolognak, ha egy 40 éves járműhöz megtalálható a típusbizonyítvány is.

 

Selmeci Marcell

TOVÁBB

Adatvédelem:

 

Ez a gyűjtemény éppen pont az adatok nyilvánosságra hozásáról szól. A benne szereplő cégek, telefonszámok túlnyomó többsége vagy jogutód nélkül megszűnt, vagy teljes mértékben átalakult, így az itt nyilvánosságra hozott adatok nem a jelenkor valóságát tükrözik, az adatokkal való visszaélés lehetősége kizárt.

 

A levelezésben feltűnő nevek mögött valós emberek álltak, de neveken túlmenően magánszemélyek adatai nem lettek nyilvánosságra hozva, azokról nincs tudomásom, nem tárolom őket. A levelezésben nem szerepelnek kompromittáló adatok. Amennyiben ennek ellenére bárki sértőnek érzi magára nézve, hogy régi levelezésben szerepel a neve, akkor kérésre az adott dokumentumot a lehető legrövidebb időn belül eltávolítom a honlapról. Ehhez egy email írása szükséges az mwallace@freemail.hu címre.

 

 

VISSZA
TOVÁBB
VISSZA

Típusbizonyítvány - 1,4 MB

 

KERMI szakvélemény 

 

homologizáció - 2,15 MB

TOMOS BT-50 - 1991.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOMOS A35 - 1989.

Típusbizonyítvány

 

KERMI szakvélemény 

 

homologizáció - 1,45 MB

Típusbizonyítvány - 0,17 MB

 

KERMI szakvélemény 

 

homologizáció - 1,4 MB

 

bulletin - 0,67 MB

 

használati útmutató - 1,55 MB

TOMOS ATX-50 - 1991.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TOMOS CTX-80 - 1991.

Típusbizonyítvány - 0,16 MB

 

KERMI szakvélemény - 0,62 MB

 

homologizáció - 1,82 MB

 

Típusbizonyítvány határozat - 0,1 MB

 

Tomos prospektus - 1,1 MB

BABETTA

 

 

KOMAR

 

 

VERHOVINA

 

 

RIGA

 

 

CZ

 

 

JAWA

 

 

URAL

 

 

MZ

 

 

SIMSON

 

 

IZS

 

 

TATRAN

 

 

KINETIC

 

 

HERO MAJESTIC

 

 

TVS

 

 

TOMOS

 

 

ROMET

 

 

EGYÉB