Kezdőlap

A jó borhoz is kell a cégér: a Babetták a piacokat nem csöndben hódították meg hanem a korra jellemző visszafogott marketing kíséretében. Ezekből mutatok be egy csokorra valót az alábbiakban.

Az oldalt szerkesztette: Selmeci Marcell

Társoldal: www.twilighthamster.hu

JAWA Babetta 226

szórólapok,

reklámok, poszterek

A JAWA Babetta 226 egy kétszemélyes moped volt. Tudtommal az indai piacot szerették volna célbavenni vele, de a sorozatgyártás elmaradt. A modell jövőjében pedig nagyon bíztak, ezért is került rá a prospektusra és készítettek külön szórólapokat is erről a modellről. Az európai államokban utast tilos szállítani mopeden, ezért itt szóba sem jöhetett a forgalmazása.

 

Az itt bemutatott szórólapok a www.mopedmuseum.ru honlapról, a prospektus pedig John Woods gyűjteményéből (www.jawamoped.com)származnak.

 

A 226-os modell különlegessége a hosszú, kétszemélyes ülés, új csomagtartó, hátsó lábtartó, módosított berúgó kar, valamint a JAWA Mustangból származó hátsó kerék. Így a hátsó fék kezelését fékpedállal lehetett végezni, nem pedig fékkarral.


 JAWA Babetta 226 prospektus

A '80-as évek végén olyan biztosnak látszott a 226-os típus jövője, hogy az aktuális prospektusra is felkerült a modell. A gyári adatok szerint 1.90 kW teljesítményű volt, kétsebességes automata váltóval, olajos csillapítású hátsó felfüggesztéssel, végsebessége 40 km/h, a fogyasztása pedig 1.7 l/100 km volt.

JAWA Babetta 226 szórólap
JAWA Babetta 226 szórólap
JAWA Babetta 226 szórólap
JAWA Babetta 226 szórólap
JAWA Babetta 226 szórólap