Babetta Tina 50

 

 

Ezt a szép példányt hazánkban árulták használtan, nem kifejezetten olcsón: 150000 Ft volt az ára. A gyűjtőkön kívül nem nagyon adna ennyit senki egy kemping motorkerékpárért, ami nem berúgókaros, nem önindítós, hanem be kell tolni ha a motorját be akarjuk indítani.

 

Az dícséretes a Babetta gyáról, hogy végül ebben a szegmensben is sorozatgyártást indított, hiszen a PS által korábban megalkotott Elstar nem került gyártásba. Az mondjuk lehet jobb lett volna kemping motornak, hiszen az elektromos mopedből nem tud kifolyni a benzin a csomagtartóban való szállítás közben.

 

A cég adatai alapján 200 db Tina készült.

 

Az alsó két albumban egy-egy Szlovákiában eladósorba került Tina látható, hasonlóan borsos áron. A részletek nagyon jól megfigyelhetők a fotókon.

Kezdőlap

Kezdőlap

Babetta Tina galéria. Nem sokan tudnak róla hogy a Babetta gyár készített kemping-robogót is. Az alábbiakban jól megfigyelhető minden részlete ezeknek a kis szörnyetegeknek.

Az oldalt szerkesztette: Selmeci Marcell

Babetta Tina

képgaléria

A Babetta Tina 50 egy érdekes ötlet szüleménye. Már nem a pór nép közlekedési igényeinek kiszolgálása volt a cél, hanem a középréteg szórakozási igényeire próbáltak meg utazni. A Babetta Tina semmi másra nem jó, minthogy az ember beteszi a csomagtartóba amikor elutazik nyaralni és a szálláshelye körül kicsit gurulgat vele, nem pedig autóval indul városnézésre.

 

Az ötletet nagyon jól formába öntötték, egyedül a motor beindíthatósága kérdőjeles.

 

A Tina mopedek használtan is igen értékesek, így szerencsére nem a szétbombázásuk, hanem megóvásuk a jellemző.

Sunday, 21 January 1900

Babetta Tina 50

 

 

A fentebbi két fotón Szlovákiában eladósorba került Babetta Tinák láthatók. A felső csomagtartóval lett kiegészítve, amúgy teljesen gyári állapotban van. Az alsó már átfestésre került, de ennek ellenére ez sem volt olcsón hirdetve. Ma már a tulajok többnyire tudatában vannak annak a ténynek hogy ritkaságot birtokolnak.

Babetta Tina 50

 

 

Ezt a Tinát egy barátomnál kaptam lencsevégre, éppen javítás alatt állt. Ez egy kicsit eltér a korábbi változatoktól, itt a régi Babettákra emlékeztető kormányszarvat alkalmaztak. Kicsit fejlesztettek a motorvédő rácson is. A tanksapkán lezárható a szuszogó nyílás, így szállítás közben sem csorog ki a tankból a benzin. A motorblokk egysebességes, így a blokkból sem tud hajtóműolaj kifolyni. A Babetta matricázása szerint ezt a gépet bemutató darabnak vagy reprezentációs gépnek szánták.

Társoldal: DOKUBANK - veterán dokumentumtár 

Ha gépműhely, akkor TÁBORI TUNING