JAWA Jazz - Egyesült Királyság

 

A moped a 225-ös Babetta alapjaira épült, de az alufelni, irányjelző és fejidom eltért a felénk árusított 225-ös Babettákon találhatóktól. Annak ellenére hogy elég sok érkezett a szigetországba és nem is nagyon volt vele elégedett a vásárlóközönség, nem sok eladó példány tűnik fel belőlük.

 

 

Kezdőlap

Kezdőlap

JAWA Babetta 225 képgaléria. A motorblokk zseniálisan lett módosítva, alig változtattak valamin és a pedálokat már száműzni is lehetett.

Az oldalt szerkesztette: Selmeci Marcell

Angol és amerikai

Babetta 225

 

képgaléria

Az angliai piacra szépen felöltöztetve érkeztek a '90-es évek közepén a Babetták. Hangzatos Jazz, Jive és Economy becenevekkel látták el a típusokat és igen olcsón árulták. Az interneten fellelhető leírások alapján viszont a minőséggel volt gond rendesen.

 

A felső képeken egy ebay-n árult Jazz és Jive látható.

 

Középen egy amerikai JAWA 225 modell szerepel, ez majdnem teljesen megegyezik a felénk kapható modellekkel.

 

Legalul pedig a tengerentúlon népszerű Supersport modellt láthatjuk, melyet 225-ös blokkal szereltek. Igazi ritkaság ma az ilyesmi.

JAWA 225

JAWA 225 - Egyesült Államok

 

 

Az Egyesült államokban lencsevégre kapott 225-ös modell fotóján az látható, hogy a magasított csomagtartó, a CEV fényszóró, hátsó lámpa és sebességmérő ház tért el csak a felénk árusított modellektől. A képből nehéz megállapítani, de lehet hogy a gázhúzó és a fékkarok is különböztek kissé a felénk található normál és Domino kezelőszervektől.

JAWA Supersport

JAWA 225 Supersport

 

 

Egy cseh fórumról származik ez a fotó. Az amerikai piacon egész kelendő volt a Supersport nevű tuningkészlet, felénk sajnos kevesen engedhették meg maguknak ezt a csemegét. Itt egy 225-ös motor látható a bemutatón.

Sunday, 21 January 1900

JAWA Jive - Egyesült Királyság

 

Ez az 1992-es 225-ös modell a Jive névre hallgatott. Itt gyakorlatilag csak a felni tért el a nálunk ismert 225-ös modellekétől.

Társoldal: DOKUBANK - veterán dokumentumtár 

Ha gépműhely, akkor TÁBORI TUNING