Az elmúlt években az alábbi négy típus szerelését és felújítását végeztem, az alábbiakban megpróbálom képekkel illusztráltan bemutatni a különböző műveleteket.

 

Nyilván minden egyes metódust nem áll módomban bemutatni és feltételezem hogy aki belevág a szerelésbe az minimális ismeretekkel már rendelkezik a motorkerékpárok terén. De remélem található pár olyan ötlet és felvétel ezek közt ami segít gyorsabban és jobban újjávarázsolni a kétütemű kedvenceket.

Kezdőlap

Az általam szerelt 28-as, 207-es, 210-es és 225-ös Babettákon mutatom be a Babetták szerelését. Természetesen mindent lehet máshogy is csinálni, ez csak iránymutatás.

Az oldalt szerkesztette: Selmeci Marcell

JAWA Babetták

szerelése

JAWA Babetta 28 és kiskerekű merevvázas Babetták

JAWA Babetta 207

JAWA Babetta 210

JAWA Babetta 225

JAWA Babetta 28 és 206 szerelése
JAWA Babetta 207 szerelése
JAWA Babetta 210 szerelése
JAWA Babetta 225 szerelése

A szerelési lépéseket főként a felújítás szempontjából rendszereztem és nem a diagnosztikára helyeztem a hangsúlyt. De azért minden típusnál adok pár tanácsot a modell leggyakoribb hibáinak orvoslására.

 

Tuningolsáról csak a 210-es típusoknál ejtek szót és ott is inkább csak ismertetés erejéig mintsem felbujtás jelleggel. A többi típus már van annyira öreg vagy ritka hogy inkább elkerüljék az átépítést.

 

A javítási és szerelési munkákhoz sok sikert és sok türelmet kívánok!

Sunday, 21 January 1900

Társoldal: DOKUBANK - veterán dokumentumtár 

Ha gépműhely, akkor TÁBORI TUNING